Τεχνολογία συμπίεσης: μεταμορφώστε την καθημερινότητα σας!

Φροντίδα ποδιού

Οι κάλτσες συμπίεσης, έχουν συσχετιστεί στο μυαλό μας με τις πολύπαθες μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες, με δυσκίνητους ώριμους ανθρώπους που έχουν έντονο πρόβλημα φλεβίτιδας, κατατάσσοντάς τις σ’ ένα ιατρικό αξεσουάρ που απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σ’ εκείνους.

Λάθος! Η τεχνολογία συμπίεσης είναι το κοινό μυστικό για όλους τους επαγγελματίες αλλά και τους αθλητές, που θέλουν να ανακάμπτουν και να κρατούν τη δύναμη του σώματός τους στο τέλος κάθε απαιτητικής έως εξαντλητικής ημέρας! Οι κάλτσες προωθούν τη ροή του αίματος, από τα πόδια πίσω στην καρδιά, υπερβαίνοντας το αίσθημα βάρους και κόπωσης εξαιτίας της βαρύτητας. Η συμπίεση ασκείται κλιμακωτά, φέροντας περισσότερο οξυγόνο στους μύες και απομακρύνοντας ό,τι τους κάνει πιο αδύναμους και επώδυνους, όπως το γαλακτικό οξύ και η κατακράτηση υγρών. Ακόμη, η υπεραιμία και η θερμότητα στους μύες τους τένοντες και τις αρθρώσεις, εμποδίζει τους εύκολους τραυματισμούς.

 

Διαβαθμισμένη συμπίεση για όλους

workers collage

 

Στο εργασιακό περιβάλλον, το γεγονός ότι τα πόδια αποτελούν ουσιαστικά τα «εργαλεία» πολλών επαγγελματιών με την ορθοστασία, τις συνεχείς μετακινήσεις και την στήριξη όλου του όγκου δουλειάς στα άκρα, δημιουργεί ένα αίσθημα δυσανάλογου βάρους, κόπωσης και πρηξίματος, που μέρα με τη μέρα δυσχεραίνει την φυσική τους κατάσταση.

Οι συνεχείς 9 ωρες βάρδιες των Σεφ με τους μίνι μαραθωνίους γύρω από τους πάγκους της κουζίνας για να ετοιμαστούν με επιμέλεια και άψογη εκτέλεση πολλαπλές παρασκευές ταυτόχρονα , η γενική επίβλεψη πίσω από τη μπάρα και η δημιουργία νέων γεύσεων fine drinking των barmen και των baristas, οι αμέτρητες τροχιές που διανύουν οι ακούραστοι σερβιτόροι μπρος και πίσω με τον δίσκο στο χέρι, καταβάλλουν και εξουθενώνουν το σώμα πολύ περισσότερο από το σύνηθες.

Οι καλοβαλμένοι αεροσυνοδοί με την άψογη εμφάνιση που διανύουν χιλιόμετρα πτήσης στον αέρα βιώνουν, με τη σειρά τους, το πρήξιμο σε όλο τους το σώμα, γνωστό και ως ‘’jetbloat”. Η καμπίνα ενός αεροπλάνου είναι προσομοιωμένη έτσι ώστε να έχει ατμοσφαιρικές συνθήκες με χαμηλή πίεση και παροχή οξυγόνου, προκαλώντας έτσι οίδημα στους ιστούς του σώματος. Η υγρασία σχεδόν εξαφανίζεται, με την απώλεια υγρών στο σώμα να αφυδατώνει τα κύτταρα, κάνοντας τα αδρανή, και αφήνοντας μικρότερη ποσότητα νερού και οξυγόνου να κυκλοφορούν στο σώμα. Η δυσκολία να απομακρυνθούν οι τοξίνες από τον οργανισμό, αυξάνει αυτό το αποτέλεσμα διόγκωσης που συσσωρεύεται και στα άκρα.

stewardess
image credits: unsplash.com

 

Οι οδηγοί ταξί που «κλειδώνουν» τα χέρια τους πάνω στο τιμόνι και παγιδεύουν για ώρες τα πόδια τους πάνω σε ντεμπραγιάζ, φρένο και γκάζι, επιβάλλουν μια ασφυκτική ένταση στα άκρα.  Οι καθηγητές μεταφέρουν με υπομονή όλη τους τη γνώση στους μαθητές τους, στέκοντας όρθιοι μπροστά από τον πίνακα ή σκύβοντας πάνω από τα θρανία, μεταφέρουν όμως και όλο το βάρος και τον φόρτο αυτής της αναγκαίας ετοιμότητας στα δύο τους πόδια.

Το διαρκές αίσθημα stand by των πωλητών και των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που είτε μένουν ακίνητοι σε μία θέση είτε ανεβοκατεβαίνουν ορόφους, εξυπηρετώντας αγόγγυστα τους πελάτες, στο τέλος της μέρας «ξεσπά» σε συσσωρευμένη ένταση και μυϊκό πόνο στο σώμα και ιδιαίτερα τα άκρα.

waitress
image credits: unsplash.com

 

Ακόμη όμως και το 80% των επαγγελματιών που κάνουν δουλειές γραφείου και βρίσκονται καθηλωμένοι για ώρες, επιβλέποντας τα πάντα από την καρέκλα τους, νιώθουν πολλές φορές τα άκρα τους κρύα και μουδιασμένα, άλλο ένα αποτέλεσμα της κακής κυκλοφορίας του αίματος στο σώμα.

office workers
image credits: videoblocks.com

 

Τα οφέλη της συμπίεσης στις προπονήσεις

 

Στο τρέξιμο και τις απαιτητικές ασκήσεις, όπως για παράδειγμα στο crossfit, οι ακανόνιστες δονήσεις των μυών στα πόδια, επιφέρουν και μεγαλύτερη κόπωση. Η συγκράτηση του ποδιού με τις κάλτσες συμπίεσης που κρατούν μύες και τένοντες σφιχτά ενωμένους, μειώνουν σημαντικά τον βαθμό δυσφορίας και πόνου.

image credits: road runner sports.com

 

Αθλητές όλων των ηλικιών, επιλέγουν ευλαβικά τις κάλτσες σαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής τους ρουτίνας, αλλά και σαν την πιο γρήγορη μορφή αποκατάστασης και χαλάρωσης των ταλαιπωρημένων μυών, έπειτα από κάθε προπόνηση. Μάλιστα οι επονομαζόμενοι και ως “destination athletes”, οι αθλητές προορισμών, που επιβαίνουν τακτικά σε πτήσεις για να παραστούν στους αγώνες της ομάδας τους, επιβάλλεται να φορούν μανίκια και κάλτσες για να αποτρέψουν τις θρομβώσεις που μπορούν να προκληθούν από την υπερβολική συγκέντρωση αίματος στους αστραγάλους και σε ολόκληρα τα κάτω άκρα. Η Διευθύντρια του Αθλητικού Τμήματος Track & Field του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, Caryl Smith Gilbert, χαρακτήρισε την τεχνολογία συμπίεσης στο σώμα σαν έναν νέο τύπο ευεξίας και ανάκτησης δυνάμεων, μια «έξυπνη post-workout στολή ισχύος»!

Είτε θέλετε να δημιουργήσετε, είτε θέλετε να υπερβείτε τα όρια σας και να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας, είτε θέλετε πολύ απλά ν’ανταποκριθείτε με συνέπεια στις υποχρεώσεις σας, χρειάζετε να επιλέξετε στοχευμένα ό,τι μπορεί να δράσει ευεργετικά για το σώμα σας.

Είναι απαραίτητο να προσφέρετε μια μικρή ανάπαυλα στο σώμα σας, αν θέλετε να συνεχίζει ακάθεκτο σε όλες αυτές τις απαιτήσεις. Η τεχνολογία συμπίεσης, ειδικά στις κάλτσες, χρησιμοποιείται από πολλούς και σαν ένα είδος… beauty sleep προστατευτικού αξεσουάρ, επιτρέποντας στο σώμα να αναπαυθεί, επιδορθώνοντας όλες τις βλάβες που έχουν προκληθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η Christou1910 “διαβάζοντας” τις ανάγκες της εποχής, δημιούργησε μια εξειδικευμένη, σύγχρονη σειρά από ελαστικές, βαμβακερές και αθλητικές κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης, θέλοντας να προσφέρει κάτι το ουσιώδες και απαραίτητο για την αποκατάσταση του σώματος και την απελευθέρωση των δυνατοτήτων του με τον πιο προσιτό τρόπο. Έτσι, η εργασία σας δεν αλλοιώνει την υγεία,την εμφάνιση αλλά και τη διάθεσή σας, διώχνοντας μακριά τον πόνο, την ενόχληση και την κούραση.

Μάλιστα για το concept της φωτογράφισης, η Christou1910 επέλεξε δύο πρόσωπα που εμπνέουν όλους εμάς ν’ανακαλύψουμε τη δύναμη που κρύβει το σώμα μας, και ν’ απελευθερωνόμαστε μέσα από την κίνηση. Οι χορευτές της Λυρικής Σκηνής, Μαργαρίτα Κώστογλου και Στέλιος Κατωπόδης, περιπτώσεις ανθρώπων που υπερβαίνουν καθημερινά τα όρια και τις αντοχές τους για να αποδώσουν τη μαγεία του χορού στο έπακρο και χειρίζονται το σώμα και τα πόδια τους ως μέσο ανύψωσης και αποτύπωσης συναισθημάτων, χρειάζονται, όπως όλοι, αυτή τη φροντίδα που θα τους επιτρέψει να παραμένουν υγιείς, διατηρώντας το μέτρο και την αρμονία στην κίνησή τους, αποφεύγοντας τους τραυματισμούς. Γι’αυτό και η φωτογράφιση κλείνει ιδανικά με εικόνες που μας δείχνουν πώς το ταξίδι του αίματος, συναντά μια ανώτερη κίνηση που μας συγκινεί!

 

 

dancer black and white collage
Η χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μαργαρίτα Κώστογλου

 

dancer black and whit wearing compression socks

 

Ο χορευτής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Στέλιος Κατωπόδης

 

dancer wearing compression socks

 

compression socks collage

compression stockings collage

 

 

compression socks collage

 

 

sports socks collage

 

 

Όποια κι αν είναι η ενασχόλησή σας, αξίζει να φροντίζετε τον εαυτό σας με υπεύθυνο τρόπο. Ο άνθρωπος έχει δημιουργηθεί για να κινείται, γι’αυτό και πρέπει να προσφέρουμε στο σώμα μας ένα επιλεγμένο βοήθημα, που θα μας επιτρέψει να αποδίδουμε ξεκούραστα σε κάθε μας ανάγκη.

Μπορείτε ν’αναζητήσετε τις κάλτσες με τεχνολογία διαβαθμισμένης συμπίεσης σε επιλεγμένους Χώρους Υγείας και σε φαρμακεία και να τις εντάξετε στο πρόγραμμα βελτίωσης της καθημερινότητάς σας, επιλέγοντας ένα αξεσουάρ που θα ντύσει τα άκρα σας με ενέργεια και δύναμη!
Για να βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης,πατήστε ΕΔΩ.

 

cart

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο