Tom Hanks: Έχω διαβήτη γιατί ήμουν… «ανόητος»

Μη κατηγοριοποιημένο

Μία συνέντευξη του γνωστού, αγαπημένου μας ηθοποιού ήταν η αφορμή για να εκφράσει ανοιχτά το ζήτημα υγείας του, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζαμε.
Ο Tom Hanks έχει Διαβήτη Τύπου 2 και χωρίς δισταγμό παραδέχτηκε ότι ήταν «εντελώς χαζός» και το πρόβλημα υγείας του προκλήθηκε από δικές του λανθασμένες επιλογές.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε στο εβδομαδιαίο Βρετανικό περιοδικό – Radio Times:

«Αποτελώ κομμάτι της τεμπέλικης γενιάς Αμερικανών που απλώς περνούσε καλά και τώρα βρίσκομαι αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα υγείας λόγω αυτού.
Οι διακυμάνσεις στο βάρος μου, για χάρη των ρόλων μου, όπως στην ταινία: Castaway (Nαυαγός) και στην ταινία: Philadelphia, μπορεί να σχετίζονται με τη διάγνωση. Ήμουν υπέρβαρος. Με έχετε δει στις ταινίες. Ξέρετε πώς έδειχνα. Ήμουν τελείως ηλίθιος» είπε προς έκπληξη του δημοσιογράφου που τον άκουγε. Τόνισε ότι «αν είχα μια πιο ισορροπημένη διατροφή, όταν ήμουν νεαρός, θα μπορούσα να αποφύγω τα προβλήματα».

«Πίστευα πως μπορώ να το αποφύγω, με το να πετάω το ψωμάκι από τα burgers μου. Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν παραπάνω από αυτή τη κίνηση. Έδινα για χρόνια μάχη με το σάκχαρο, πήγα στο γιατρό και μου είπε «ξέρεις τις τιμές που είχε το σάκχαρο σου στις εξετάσεις, από όταν ήσουν 36; Έχεις διαβήτη Τύπου 2, αγαπητέ». Έπειτα με ενημέρωσε πως είναι μία κατάσταση την οποία μπορώ να ελέγξω και τώρα πια με διαβεβαιώνει ότι αν φτάσω στο επιθυμητό βάρος που μου έχει θέσει, θα απαλλαγώ μια και καλή”.

Δεδομένα για τον Διαβήτη:

Ένας στους έντεκα ανθρώπους στον κόσμο πάσχει από διαβήτη

Στην Ελλάδα τα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, φθάνουν το 1.187.370.

Ο κίνδυνος διαβήτη τύπου 2 αυξάνεται λόγω της κακής διατροφής και της αποχής από τη σωματική άσκηση.

Τα βήματα που προτείνει ο ΠΟΥ για πρόληψη και αποτελεσματική διαχείριση είναι τα εξής:

  • Υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, αποφυγή της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας φαγητού
  • Σωματική δραστηριότητα, έντονη σωματική άσκηση για μισή ώρα την ημέρα
  • Επίσκεψη στο γιατρό εάν υπάρχουν υποψίες για αυξημένο κίνδυνο διαβήτη
  • Τήρηση των συμβουλών του γιατρού, λήψη της αγωγής που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός

Εάν έχετε πόδια που χρειάζονται λίγη φροντίδα και προσοχή παραπάνω, εντάξτε στην καθημερινή σας περιποίηση τις Κάλτσες για Διαβητικούς της Christou1910, αξίζουν την προσοχή σας!

Είναι ειδικά σχεδιασμένες για να καλύπτουν με τρυφερότητα κάθε ιδιαίτερη ανάγκη σας… Με φυσικό οργανικό βαμβάκι και μαλακό τελείωμα στη γάμπα που δεν «κόβει» και δεν εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος, με ανατομική πλέξη χωρίς ραφές, αποτρέπουν τη δημιουργία πληγών και φουσκαλών και εφαρμόζουν υπέροχα στο πόδι χωρίς να κάνουν ζάρες, για λιγότερη τριβή και εξαιρετικά απαλή αίσθηση.

θερμορυθμιστικά νήματα απομακρύνουν την υγρασία και κρατάνε τα πολύτιμα άκρα σας ζεστά το χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι.Τέλος τα ιόντα ασημιού, οι x-static ίνες, προσφέρουν μοναδική αντιμικροβιακή και αντιβακτηριδιακή ασπίδα προστασίας η οποία διατηρείται σε όλη την διάρκεια ζωής της κάλτσας.

Diabetic socks collage

Προτιμήστε να είστε υγιείς!

shop the story ( πατώντας εδώ ) and LOVE your self!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο