Αναστασία Φωκά: Τα επτά οφέλη του αθλητισμού στα παιδιά

ofeli athlitismou sta paidia
image credits: unsplash.com

Γράφει η Αναστασία Φωκά, Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Είμαι μαμά δυο παιδιών, ενός αγοριού 10 ετών και ενός κοριτσιού 4. Από νωρίς με το γιο μου είμαι στα γήπεδα, μικρός, στον παιδικό ακόμα έκανε κολύμβηση. Καθώς μεγάλωνε γύρω στα 5 αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί με το τένις και το ποδόσφαιρο. 2 μεγάλες του αγάπες, που από την πρώτη μέρα που μπήκε στο γήπεδο μέχρι σήμερα, δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ.

Η αλήθεια είναι ότι καθώς ο Ερμής μεγαλώνει, γίνονται περισσότερες οι μέρες των προπονήσεων, πιο απαιτητικό το πρόγραμμα και φυσικά δεν υπάρχει μέρα που δεν είμαστε στο γήπεδο, είτε για προπόνηση είτε για αγώνα. Η Ίριδα είναι ακόμα μικρή, όμως η μεγάλη της αγάπη είναι η κολύμβηση και πηγαίνει 2 με 3 φορές την εβδομάδα!!

Πολλές φορές όταν μιλάω με γονείς ακούω διάφορα επιχειρήματα για να μην ασχοληθεί το παιδί τους με τον αθλητισμό. “Δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν”, “δεν μπορώ να δεσμεύω τα Σαββατοκύριακα μου για τις αθλητικές του υποχρεώσεις”, “και τι θα γίνει αν τραυματιστεί;”.

Τι προσφέρει ο αθλητισμός στα παιδιά:

Πραγματικά δεν έχω απάντηση σε αυτά, μπορώ σίγουρα να σας πω ότι ο αθλητισμός έχει περισσότερα οφέλη για τα παιδιά μας από όσα μπορούμε να φανταστούμε. Και με το σωστό εξοπλισμό σίγουρα μπορούμε να αποφύγουμε τραυματισμούς και να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ξεκουράζονται πιο γρήγορα φροντίζοντας παράλληλα για την σωστή ανάπτυξή τους.

Εμείς για παράδειγμα στα παπούτσια του Ερμή (τα καθημερινά, τα ποδοσφαιρικά και του τένις) έχουμε πάντα μέσα ανατομικούς πάτους για παιδιά της εταιρείας Christou1910, που βοηθούν να έχει σωστά πατήματα και πιο ξεκούραστα πόδια μετά από κάθε προπόνηση. Επειδή δε, έχουν απίθανο σχεδιασμό «γεμάτο τερατάκια» τους φοράει και η Ίριδα στα παπούτσια της.

ofeli athlitismou sta paidia
Ο Ερμής με τους γεμάτους “τερατάκια” ανατομικούς πάτους για παιδιά

 

Επτά οφέλη του αθλητισμού στα παιδιά:

  • Βοηθά το παιδάκι σας να αποκτήσει υγιεινές συνήθειες.
  • Τα μαθαίνει να διαχειρίζονται σωστά το χρόνο τους.
  • Κάνουν καινούριους φίλους και μαθαίνουν να συνεργάζονται μαζί τους.
  • Τα μαθαίνει να παίζουν με κανόνες.
  • Βελτιώνει την αναπνοή τους και ενισχύει το μυϊκό τους σύστημα.
  • Τα βοηθά να εκτονώσουν την ένταση τους.
anatomikoi patoi gia paidia
Κάθε μέρα αθλείται και στηρίζεται γερά στα πόδια του!
dhadji

Share this article