Πόνος περιόδου; Διαχειριστείτε τον με απλές ασκήσεις απ’το σπίτι!

Στήριξη μέσης

Σε προηγούμενο άρθρο μας μιλήσαμε για το πρόβλημα της δυσμηνόρροιας και του πόνου, που καθηλώνει και περιορίζει πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Ο έντονος πόνος, και οι κράμπες μοιάζουν να «σφυροκοπούν» την κοιλιά και τη μέση, οδηγώντας ακόμη και σε ναυτία και γαστρεντερικές διαταραχές. Ο πονοκέφαλος και η βαριά ροή, απλά μας αφήνουν με το αίσθημα ότι θέλουμε ν’αναδιπλωθούμε σ’ένα ζεστό μέρος και να μείνουμε μόνες μέχρι να περάσει το μαρτύριο!

Πέρα από τον υγιεινό τρόπο διατροφής και τα θεραπευτικά βότανα, είδαμε ότι εξίσου σημαντική είναι και η άσκηση, που χαλαρώνει τους μύες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Γι’ αυτό και σας προτείνουμε κάποιες απλές, ευεργετικές ασκήσεις της yoga, που μπορείτε να δοκιμάσετε. Οι ασκήσεις αυτές θα βελτιώσουν το αίσθημα του πόνου σε σχέση με την εμβρυϊκή, διπλωμένη στάση στον καναπέ ή το κρεβάτι.

Ασκήσεις yoga για τους πόνους περιόδου:

 

  • Η στάση βάτραχος
image credits: popsugar.com

 

Σταθείτε με τα πόδια ελαφρώς πιο ανοιχτά από την απόσταση ανάμεσα στους γοφούς σας.

Λυγίστε τα γόνατα και χαμηλώστε τους γοφούς μέχρι το πάτωμα. Κοιτάξτε τα πόδια σας και προσπαθήστε να πιέσετε τις φτέρνες προς τα έξω, φέρνοντας τα πόδια σε παράλληλη θέση.

Πιέστε τους αγκώνες στο εσωτερικό των γονάτων σας και τεντώστε τον κορμό σας. Κρατήστε αυτό το κάθισμα για πέντε αναπνοές.

Στη συνέχεια, φέρτε το δεξί σας χέρι ανάμεσα στα γόνατά σας.  Χαμηλώστε τον δεξιό σας ώμο όσο πιο πολύ γίνεται κάτω από το δεξί γόνατό σας, έτσι ώστε να φτάνετε το γόνατο με τη μασχάλη σας.  Στρέψτε τον δεξί βραχίονα γύρω από την πλάτη με την παλάμη να κοιτά προς τα έξω.

Τεντώστε το αριστερό σας χέρι όσο ψηλά μπορείτε, λυγίστε τον αγκώνα και στρέψτε πάλι γύρω από την πλάτη το πίσω μέρος της παλάμης.

Προσπαθήστε να ενώσετε τα δάχτυλα των χεριών, που βρίσκονται στην πλάτη και να κρατήσετε τον καρπό του αριστερού χεριού με το δεξί.

Μείνετε για πέντε αναπνοές και σηκωθείτε. Επαναλάβετε και με το αντίστροφο χέρι.

  • Το καμαρωτό περιστέρι
image credits: popsugar.com

 

Η άσκηση αυτή δουλεύει επίσης την περιοχή των μηρών, αλλά επιπλέον κάνει stretching και χαμηλά στην κοιλιά, που προκύπτουν και οι έντονες κράμπες.

Καθίστε στο πάτωμα με το δεξί γόνατο λυγισμένο και το αριστερό πόδι τεντωμένο πίσω.

Τοποθετήστε τα χέρια στους μηρούς και τεντώστε απαλά την πλάτη σαν να θέλετε να κάνετε γέφυρα. Θα νιώσετε ένα ανακουφιστικό τέντωμα στον αριστερό σας μηρό. Σε περίπτωση που νιώσετε την παραμικρή ενόχληση με αυτή την παραλλαγή., τότε απλώς καθίστε στο πάτωμα, χαμηλώστε το κεφάλι και εκτείνετε μακριά μπροστά σας τα δύο σας χέρια.

 

  • Το τέντωμα της καμήλας
yoga exercise
image credits: popsugar.com

 

Το stretching στους κοιλιακούς και στο μπροστινό μέρος των μηρών, εξομαλύνει εξίσου τον πόνο από τις κράμπες.

Καθισμένες σε ένα στρώμα, στηρίξτε το δεξί σας χέρι πίσω στη δεξιά φτέρνα ή στο στρώμα ακριβώς κοντά στα δάχτυλα του δεξιού σας ποδιού. Εκτείνετε τον αριστερό σας ώμο στον αέρα.

Ρίξτε το βάρος μπροστά στα γόνατα, ώστε το stretching να γίνει εντονότερο στους κοιλιακούς, την κοιλιά και τον θώρακά σας.

Χαμηλώστε το κεφάλι σας προς τα πίσω και μείνετε για 5 αναπνοές

Αλλάξτε πλευρά, κάντε το ίδιο και σηκώστε τον κορμό σας για να χαλαρώσετε.

 

  • Η στάση της προσευχής
yoga exercise
image credits: popsugar.com

 

Εάν νιώθετε κράμπες χαμηλά στην πλάτη και στη μέση, τότε η ήπια άσκηση της προσευχής, μπορεί να σας προσφέρει ανακούφιση και χαλάρωση.

Ακουμπήστε το μέτωπό σας στο στρώμα ή στρέψτε το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά και μείνετε για πέντε αναπνοές. Επαναλάβετε το ίδιο και για την άλλη πλευρά.

  • Το στρίψιμο του αετού
yoga exercise
image credits: popsugar.com

 

Η συγκεκριμένη άσκηση επιτρέπει τη χαλάρωση και τη βελτίωση της ελαστικότητας της σπονδυλικής στήλης και ανακουφίζει χαμηλά στην περιοχή της κοιλιάς και στη μέση.

Ξαπλώστε ανάσκελα και σταυρώστε το δεξί σας γόνατο πάνω από το αριστερό. Στηρίξτε τα δάχτυλα του αριστερού σας ποδιού στον αστράγαλο του δεξιού, μιμούμενοι τον αετό.

Εκτείνετε τους ώμους και τα χέρια, σχηματίζοντας ανάποδο Π, με τπυς αγκώνες σε ορθή γωνία και τις παλάμες, στραμμένες προς τα πάνω, σαν τα κλαδιά των κάκτων.

Σιγά- σιγά, χαμηλώστε τα γόνατά σας προς τα κάτω αριστερά. Μείνετε και στρέψτε το κεφάλι σας αντίθετα προς τα δεξιά για 5 αναπνοές. Θα νιώσετε την σπονδυλική στήλη να τεντώνεται και να μαλακώνει.

Χρησιμοποιήστε τους κοιλιακούς σας για να σηκώσετε και να φέρετε τα γόνατά σας ξανά στο κέντρο.

Ξεδιπλώστε τα γόνατα και σταυρώστε τα αντίθετα με το αριστερό γόνατο από την πάνω πλευρά. Χαμηλώστε αργά τα γόνατά σας προς τα δεξιά και στρέψτε το κεφάλι προς τα αριστερά, μένοντας για άλλες πέντε αναπνοές.

Το stretching του σώματος βοηθά την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή να ξεμπλοκάρουν, βελτιώνοντας το αίσθημα του πόνου. Μετά τις ασκήσεις μπορείτε πάντα να κάνετε ένα ζεστό χαλαρωτικό ντους, ή να ξεκουραστείτε με ένα θερμό επίθεμα στην κοιλιά σας. Ο πόνος και το βάρος στη μέση, μπορούν να αμβλυνθούν, με την κατάλληλη στήριξη.

 

Ζώνη Στήριξης Μέσης

 

advanced back support

Η ζώνη στήριξης μέσης της Christou1910, μπορεί να συγκρατήσει την πονεμένη περιοχή, επιτρέποντας πιο εύκολα να κάνετε κινήσεις και βοηθώντας σας ν’ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας, που αυτές τις ημέρες ίσως σας φαίνονται σαν… αγγαρεία!

Η επίδεση δημιουργεί υπεραιμία στην επιβαρυμένη μέση, βοηθώντας τους μύες στη σπονδυλική στήλη να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν.

Ο σχεδιασμός της έχει προβλέψει την άνετη και ελεύθερη κίνηση, με ένα σύγχρονο, φρέσκο design, εμπνευσμένο από τα μόρια του οξυγόνου που τροφοδοτούν με ενέργεια το σώμα. Έτσι το σώμα σας σιγά-σιγά ανακάμπτει και απελευθερώνεται από τη δυσφορία του πόνου!

 

waist full support collage

Οι 4 εύκαμπτες μπανέλες της ζώνης ακολουθούν τη φυσική κίνηση του σώματος, ενώ οι έξτρα πλαϊνοί ιμάντες, επιτρέπουν τη μεγαλύτερη δυνατή ελευθερία κινήσεων, χωρίς να χάνεται η ουσιαστική στήριξη της μέσης.

Προσπαθήστε να κάνετε τις δύσκολες ημέρες όσο το δυνατόν πιο υποφερτές για το σώμα σας, προσθέστε στη ζωή σας ένα μικρό σύμμαχο που θα σας ανακουφίσει!

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο