📞  2106179177  |  ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ  άνω των 35€

Δωρεάν Μεταφορικά για δυσπρόσιτες περιοχές άνω των 45€

(Άμεση παράδοση 1-3 εργάσιμες

Christou1910

4 Γενιες

of history & evolution
Η Ιστορία Μας
1η Γενιά
1878 – 1952

Το ξεκινημα

Ο Χρήστος Χρήστου, ιδρυτής της Christou 1910, γεννιέται και περνάει τα παιδικά του χρόνια στον Πολίχνιτο Λέσβου. Το 1910, μετακομίζει στην Αθήνα και γίνεται φαρμακοποιός (φαρμακοτρίφτης, όπως έλεγαν τότε). Δημιουργεί «ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΝ», και, επιστρατεύοντας τους πλέον εξειδικευμένους τεχνίτες από την Ιταλία, το μετατρέπει σε μια υπερσύγχρονη, για την εποχή, βιοτεχνία παραγωγής ορθοπεδικών ειδών. Το εργαστήριο παράγει πληθώρα ιατρικών προϊόντων εκ των οποίων πολλά κατοχυρώνονται με διπλώματα ευρεσιτεχνίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η Ιστορία Μας
1910

Ένα από τα πλέον ξακουστά προϊόντα του φαρμακείου είναι οι κηλεπίδεσμοι. Όσοι πάσχουν από κήλες μπορούν πλέον να αποφύγουν τις εγχειρήσεις, ιδιαίτερα επίπονες για την εποχή, φορώντας τις ειδικές αυτές ζώνες που απαλύνουν τον πόνο και μικραίνουν τις κήλες. 

Η Ιστορία Μας
1932

Τα πρώτα μεγάλα βραβεία σε διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού δεν αργούν να έρθουν. Τα επιδεσμικά προϊόντα παίρνουν βραβείο ευρεσιτεχνίας σε μία από τις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στο Μιλάνο. 

Η Ιστορία Μας
1944

Η πραγματικότητα βάζει φρένο στο μεγαλόπνοο πλάνο του Χρήστου Χρήστου. Το εργαστήριο προσαρμόζει την παραγωγή του για να καλύψει τις τρομακτικές ανάγκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ανάγκη για γάζες & τσιρότα φτάνει τους 1,5 εκατομμύριο τόνους ημερησίως. Το φαρμακείο καταστρέφεται ολοσχερώς και μόλις 4 χρόνια μετά, ο ιδρυτής φεύγει από τη ζωή.

Η Ιστορία Μας
2η Γενιά
1951-1980

Κάθε τέλος, μια αρχή.

Τα ηνία αναλαμβάνουν πλέον οι γιοι του ιδρυτή, με επικεφαλή τον Αλέξανδρο Χρήστου. Διευρύνει την ποικιλία των προϊόντων με ορθοπεδικά είδη, ελαστικές κάλτσες, και οπτικά. Συνεχίζει τις εισαγωγές από το εξωτερικό, και κυρίως από την Ιταλία. Σύντομα, η εταιρεία μετατρέπεται σε μια από τις πλέον κερδοφόρες της εποχής. Το όνομα της εταιρείας γίνεται πασίγνωστο σε όλη την Ελλάδα. Ακόμη και κατά τη διάρκεια της Κατοχής, βλέπεις διαφημίσεις του φαρμακείου σε μάντρες, κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, αλλά και απομακρυσμένες επαρχιακές πόλεις όλης της χώρας.

Η Ιστορία Μας
1966

Εξασφαλίζεται μονοπωλιακή συνεργασία με το γερμανικό οίκο ανατομίας SOMSO. Η εταιρεία εισάγει μοντέλα, χάρτες και έργα ανατομίας, εκπαιδευτικές κούκλες νοσηλείας και προπλάσματα, και προμηθεύει κάθε αίθουσα πανεπιστημίου και ιατρικό εργαστήριο της χώρας.

Η Ιστορία Μας
1975

Πάντα πρωτοπόρος, η «Χρήστου» εισάγει για πρώτη φορά εξειδικευμένα πιεσόμετρα.

Η Ιστορία Μας
3η Γενιά
1980 - 2010

Εκσυγχρονισμός

Τα ηνία αναλαμβάνει πλέον ο Χρήστος Χρήστου που φέρει όχι μόνο το όνομα, αλλά και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του παππού του. Από 15 χρονών μέσα στην επιχείρηση, έχει απόλυτη γνώση του αντικειμένου τόσο σε τεχνικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο. Παράλληλα με την εγχώρια παραγωγή, ο Χρήστος Xρήστου εισάγει προϊόντα υψηλής ποιότητας από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Παρακολουθεί στενά τη ροή ζήτησης και προσαρμόζει τις παραγγελίες στον παλμό της αγοράς. Ακούραστος και εργατικός, επεκτείνει σταθερά το κοινό του. Ο πελάτης είναι το επίκεντρο της φιλοσοφίας και δράσης του.

Η Ιστορία Μας
80’- 90’

Αντιλαμβανόμενος τη σημασία της οπτικής ανάδειξης των προϊόντων, επενδύει στην πρωτοποριακή διακόσμηση και παρουσίαση των βιτρινών. Το κατάστημα είναι, και πλέον φαίνεται, υπερπλήρες.

Η Ιστορία Μας
1990

Ο Χρήστος Χρήστου αφοσιώνεται πλήρως στην επιχείρηση. Ρεπό και αργίες είναι άγνωστες λέξεις γι’ αυτόν… Με ευγενή σκοπό και σκληρή δουλειά διατηρεί φανατικά σταθερούς πελάτες. Το κάθε προϊόν προορίζεται και δημιουργείται σύμφωνα με την ιδιαιτερότητα των ασθενών.

Η Ιστορία Μας
4η Γενιά
2010-2018

Σήμερα

Όπως ορίζει η παράδοση, ο οικογενειακός χαρακτήρας της επιχείρησης συνεχίζεται, περνώντας πλέον στα χέρια της Αλεξάνδρας Χρήστου και του συζύγου της Δημήτρη Χατζηκόκκινου. Με βαθιά γνώση για το αντικείμενο, έρχονται να συνεχίσουν το όραμα της οικογένειάς της και να το εξελίξουν, όπως κάθε γενιά, ένα βήμα παραπέρα. Η Αλεξάνδρα και ο Δημήτρης εισάγουν μία νέα προσέγγιση που καλείται να συνδυάσει το design με τη λειτουργικότητα, την ολιστική προσέγγιση με την τεχνογνωσία και την επιστήμη, την παράδοση με τις σύγχρονες ανάγκες.

Η Ιστορία Μας
2017

Το σύγχρονο lifestyle επιβάλλει φρενήρεις ρυθμούς. Η Christou 1910 στοχεύει στην εύκολη και άμεση διάθεση των προϊόντων της προσφέροντας καλαίσθητες και ποιοτικές λύσεις υγείας στο ευρύ κοινό.

Η Ιστορία Μας
2017

Η αισθητική έρχεται στο προσκήνιο. Η Christou 1910 συνεργάζεται τους πλέον καταξιωμένους δημιουργούς από την εγχώρια και διεθνή σκηνή και λανσάρει την πρώτη της collection. Ο Ιωάννης Σολωμόζης αναλαμβάνει το pattern design και η Elise Gravel δίνει χρώμα στους παιδικούς πάτους.

Η Ιστορία Μας
2017

Φύση και ανατομία: Μια ολιστική προσέγγιση!
Η εταιρεία πρωτοπορεί εισάγοντας την επιστήμη της κλινικής αρωματοθεραπείας στα δακτυλικά βοηθήματα. Τα αιθέρια έλαια ιατρικού βαθμού εμποτίζουν τα βοηθήματα και παρέχουν πολυεπίπεδη φροντίδα και προστασία.

Search Store Locations My Bag Ο Λογαριασμός μου Show Options Share on Facebook Share on Twitter Pin this on Pinteres Share via email Price Phone
Facebook Instagram Twitter Tumblr YouTube Pinterest Pinterest Soundcloud Behance Google Plus LinkedIn Search Email Tik Tok