Γερές βάσεις… για άνετη σχολική χρονιά!

Mαμά & Παιδί

Επιστροφή στο σχολείο! Νέα σχολική χρονιά! Φουλ προετοιμασία για γονείς, δασκάλους και παιδιά!

μαμα και παιδιά

Ανυπομονησία, λαχτάρα και… πολύ τρέξιμο για όλους, ώστε να είστε πανέτοιμοι για τις σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες που θα ακολουθήσουν. Και για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή, ετοιμάσατε τη λίστα σας με όλα τα βασικά που θα χρειαστείτε. Μήπως έχετε ξεχάσει κάτι; Για ρίξτε μια τελευταία ματιά!

Τα ψώνια για την επιστροφή στο σχολείο είναι μεγάλος πονοκέφαλος! Αλλά αν αγοράσετε και λάθος παπούτσια, θα προκαλέσει και μεγάλο πόνο στα κάτω άκρα σας! Μπορεί η εκπαίδευση να είναι επίπονη δουλειά για παιδιά, δασκάλους και γονείς, δεν χρειάζεται, όμως, να είναι επίπονη και για τα πόδια σας. Για να σας βοηθήσουμε να περάσετε μια άνετη σχολική χρονιά με… γερές βάσεις, ετοιμάσαμε για σας κάποιες συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να προσέξετε στα παπούτσια που θα αγοράσετε για τα παιδιά αλλά και για σας, είτε είστε γονιός είτε δάσκαλος.

πόδια παπούτσια

Δώστε προσοχή σε 3 σημεία προτού αγοράσετε τα παιδικά παπούτσια της νέας σχολικής χρονιάς:

Υπάρχουν 3 βασικοί παράγοντες που πρέπει να προσέξετε στα παπούτσια που θα αγοράσετε για τα παιδιά για να έχουν μια άνετη σχολική χρονιά: εφαρμογή, αντοχή/πολυχρηστικότητα και στήριξη.

✔️ Σωστή εφαρμογή στο πόδι

Η αγορά παπουτσιών για παιδιά είναι δύσκολη, κυρίως επειδή τα πόδια τους μεγαλώνουν, όπως συνηθίζεται να λέγεται, μέρα με τη μέρα! Εάν διαλέξετε για το παιδί σας ένα ζευγάρι σε μεγαλύτερο νούμερο από το κανονικό, εγαρμογή παπουτσιούμε το σκεπτικό να του κάνουν για κάμποσο καιρό, τα πόδια του θα είναι χαλαρά και άβολα μέσα στα παπούτσια. Αποτέλεσμα είναι να κάνουν φουσκάλες στο δέρμα τους, λόγω της τριβής από την κίνηση των ποδιών μέσα στα παπούτσια. Για τον λόγο αυτό, η εφαρμογή των παπουτσιών πρέπει να είναι τέτοια, ώστε τα παπούτσια να αγκαλιάζουν άνετα τα πόδια τους και να μην πιέζουν τα δάχτυλα, δίνοντάς τους χώρο για ανάπτυξη.

✔️ Ανθεκτικά και πολυχρηστικά παπούτσια

Είναι βολικό να αγοράζετε ευπροσάρμοστα παπούτσια για το παιδί σας. ποδόσφαιρο παιδίΠαπούτσια, δηλαδή, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σχολείο, στην παιδική χαρά, στο παιχνίδι και στις αθλητικές δραστηριότητες. Αναζητήστε λοιπόν ζευγάρια που θα μπορούν να φοριούνται άνετα σε όλες τις περιπτώσεις, αλλά ταυτόχρονα να είναι ανθεκτικά και κατασκευασμένα από φυσικό υλικό, που θα επιτρέπει στα πόδια να αναπνέουν.

 

✔️ Σωστή ανατομική στήριξη του ποδιού

Τα μέρη του παπουτσιού που φροντίζουν για την σωστή στήριξη του ποδιού είναι δύο: η σόλα και το ενδιάμεσο τμήμα. Η σόλα πρέπει να είναι αρκετά πλατιά για τη σωστή κατανομή βάρους του σώματος και την ισορροπία. Το ενδιάμεσο τμήμα καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον βηματισμό και συμβάλλει στη σωστή στήριξη της καμάρας του ποδιού.

Ανάλογα με τον τύπο του ποδιού, το βάδισμα ενός παιδιού μπορεί να μην γίνεται κανονικά με τη σωστή στήριξη σε όλο το πέλμα, αλλά με το εξωτερικό μέρος του πέλματος (ραιβοποδία) ή με το εσωτερικό (βλαισοποδία). Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά ενοχλήσεων και πιθανών τραυματισμών του ποδιού, όπως είναι η πελματιαία περιτονίτιδα, το σύνδρομο επώδυνης κνήμης και η νόσος του Sever. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επιλέγετε παπούτσια με σωστή ανατομική στήριξη.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη αγοράσει παπούτσια για το παιδί σας αλλά δεν έχουν τον απαραίτητο ανατομικό σχεδιασμό, τότε μπορείτε να προσθέσετε στο εσωτερικό τους ειδικά σχεδιασμένο ανατομικό πάτο, που θα του προσφέρει την άνεση που χρειάζεται στο περπάτημα και θα απορροφά τυχόν κραδασμούς στο παιχνίδι και στις δραστηριότητες.

χαρακτηριστικά ανατομικού πάτου Comfy

ΠΑΤΟΙ ΓΙΑ ΥΓΙΗ, ΑΝΑΛΑΦΡΑ ΠΟΔΙΑ  SHOP NOW

 

Και αν τα πόδια του παιδιού ιδρώνουν, ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα περισσότερα παιδιά, τότε οι αρωματικοί πάτοι με αιθέρια έλαια και αντιμυκητιασική δράση είναι η πλέον ιδανική λύση.


ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟΙ ΠΑΤΟΙ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ SHOP NOW

Δάσκαλοι και γονείς πατήστε… πόδι με σωστά παπούτσια στη νέα σχολική χρονιά!

Δεν είναι μόνο τα παιδιά που χρειάζονται στήριξη σε κάθε τους βήμα, αλλά και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, που καλούνται να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στα παιδιά για μια χαρούμενη και επιτυχημένη σχολική χρονιά.

Τι τύπο παπουτσιών πρέπει να φορούν σε καθημερινή βάση τις ώρες του σχολείου ή τις ώρες που συνοδεύουν τα παιδιά στις δραστηριότητές τους, στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών ή στην παιδική χαρά;

Τα παπούτσια για τρέξιμο, όπως και ένα καλό αθλητικό ζευγάρι είναι, συνήθως, μια καλή επιλογή για τη σωστή στήριξη του ποδιού σας. Οι δάσκαλοι του δημοτικού μπορεί να επιλέξουν και παπούτσια πεζοπορίας, καθώς φοριούνται άνετα τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών εκδρομών ή εκδηλώσεων. Όμως, σίγουρα θα σκεφτείτε, πως τα παπούτσια για τρέξιμο, όπως και οποιοδήποτε ζευγάρι αθλητικό ή πεζοπορίας, δεν έχουν την επαγγελματική εμφάνιση που προτιμάτε, αλλά ούτε μπορεί να ταιριάζουν με το στιλ όλων των ρούχων που φοράτε.

αθλητικά παπούτσια

Εάν πρέπει να φορέσετε casual παπούτσια ή ένα πιο “καλό” ζευγάρι, φροντίστε να προσθέσετε στα παπούτσια σας τον κατάλληλο πάτο για την άνεση που χρειάζονται τα πόδια σας. Τόσο οι γονείς όσο και οι δάσκαλοι περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους σε ορθοστασία, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, πόνο και άνιση κατανομή του βάρους.

Οι ανατομικοί πάτοι σιλικόνης μπορούν να προσφέρουν τη σωστή στήριξη στη φτέρνα, το μετατάρσιο και την καμάρα, απορροφώντας κραδασμούς και πιέσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμούς, φουσκάλες, κάλους και σκληρύνσεις. Αποκτήστε ένα ζευγάρι στο μέγεθός σας για να έχετε την στήριξη και άνεση που χρειάζεστε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς!

ανατομικοί πάτοι σιλικόνης

ANATOMIKOI ΠΑΤΟΙ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ 16,50€ SHOP NOW

Shop the story by Christou1910

Εάν οι ενήλικες δυσκολεύονται να φτάσουν τα 10.000 βήματα σε μια εργάσιμη ημέρα, αναρωτηθήκαμε πόσα βήματα κάνουν τα παιδιά. Οι ερευνητές έχουν βρει πως 12.000 βήματα είναι ο μέσος στόχος τους κάθε μέρα!

Κάθε παπούτσι και πάτος!

Οι υποαλλεργικοί και ανατομικοί πάτοι Christou1910 είναι το βασικό και απαραίτητο αξεσουάρ για όλα τα παπούτσια, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα πόδι. Προστασία από τραυματισμούς και από πόνους στα γόνατα και τη μέση, απόλυτη άνεση στο περπάτημα, το παιχνίδι, τη δουλειά, τις αθλητικές δραστηριότητες και το τρέξιμο, πρόληψη από μύκητες και άσχημες μυρωδιές, είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρουν. Δεν έχετε από το να επιλέξετε το ζευγάρι που σας ταιριάζει!

Ανατομικοί πάτοι από 100% καθαρή ιατρική σιλικόνη, για ενήλικες: 

Προσαρμόζονται σε όλα τα παπούτσια, πλένονται και ξαναπλένονται μετά από κάθε χρήση χωρίς να επηρεάζεται ο ανατομικός σχεδιασμός τους, σας κρατούν ξεκούραστους και σε φόρμα ό,τι και αν κάνετε!

ανατομικοί πάτοι σιλικόνης δύο φωτογραφίες Ενημερωθείτε για όλα τα προϊόντα φροντίδας ποδιού ΕΔΩ

Θέλετε να τα δείτε από κοντά;
Βρείτε τα παιδικά αξεσουάρ υγείας DAYS X Christou1910 σε φυσικά σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα!
Πιο συγκεκριμένα:
Στο Attica, Department stores στο παιδικό shoe corner
Στα καταστήματα παιδικών ρούχων DPAM
Στα καταστήματα παιδικών ρούχων LAPIN
Στα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport
Στο Ηondos Center
Σε επιλεγμένους χώρους Υγείας και Φαρμακεία
Και φυσικά στα παρακάτω SuperMarket:
ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, Mymarket.

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης γράφοντας τη διεύθυνση σας ΕΔΩ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο