Κάθε παπούτσι θέλει τον πάτο του, μάθε γιατί“ Backed by Science”

Μη κατηγοριοποιημένο

Στις μέρες μας, λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής στο αστικό περιβάλλον, το παιδί στερείται της φυσιολογικής μετακίνησης σε φυσικές επιφάνειες με ποικίλες υφές (χώμα, άμμος, χαλίκια, γρασίδι, βότσαλα κτλ). Η έλλειψη της αίσθησης από την επαφή του πέλματος με το φυσικό έδαφος μπορεί να επηρεάσει τη φυσιολογική κινητική ανάπτυξη του ποδιού.

Ο εμπλουτισμός των αισθητηριακών ερεθισμάτων και κινητικών εμπειριών θα πρέπει να συνοδεύεται με τη σωστή επιλογή παπουτσιών. Η χρήση εύκαμπτων υποδημάτων, η κατάλληλη υποστήριξη/ανάπτυξη  της ποδικής καμάρας( βασικό στοιχείο της ποδικής ανατομίας ) και η σωστή κατανομή του σωματικού βάρους,  διευκολύνουν τη φυσική κίνηση του ποδιού η οποία είναι υπεύθυνη για την ενεργοποίηση των μυϊκών ομάδων του ποδιού.

Οι μυικές ομαδες του ποδιού ενισχύουν τη σωστή μηχανική δομή του πέλματος με αποτέλεσμα ένα υγιές μοτίβο βαδίσματος, καλύτερη ισορροπία, λιγότερους τραυματισμούς και ατυχήματα αλλά και σωστή στάση σωματος!

Ότι δηλαδή χρειαζεται ο καθένας από εμάς μας για να ζει, κινείται, αθλείται, καλύτερα και προλαμβάνοντας μελλοντικά μυοσκελετικά προβλήματα.

Πολλά αγαπημένα sneaker brands έχουν απαράμιλλο στύλ, ταιριάζουν ενδυματολογικά με την σύγχρονη street culture αλλά υστερούν στην εσωτερική επένδυση των παπουτσιών.

Πότε ένας γονέας θα πρέπε να απευθυνθεί σε ένα φυσικοθεραπευτή ή γιατρό για προληπτικό έλεγχο;

  • Το παιδί μου περπατάει στις μύτες ή στις φτέρνες και ο τρόπος βάδισης του μοιάζει κάπως περιέργος.

Η βάδιση αποτελεί μια απο τις βασικότερες λειτουργίες για την κινητική ανάπτυξη του παιδιού. Είναι μια λειτουργία που εάν για μεγάλο χρονικό διάστημα γίνεται λάθος μπορεί να δημιουργήσει ή να συμβάλλει στην ανάπτυξη ορθοπεδικών προβλημάτων στο μέλλον.

  • Το παιδί μου έχει ενοχλήσεις στη μέση

Όταν το πέλμα του παιδιού παρουσιάζει κάποιες ανατομικές δυσμορφίες μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υποστήριξη και τη συνολική ευθυγράμμιση του σώματος. Οι μυικές ανισορροπίες και πίεσεις που ασκούνται στις αρθρώσεις και τη σπονδυλική στήλη μπορούν να προκαλέσουν πόνο ή ενοχλήσεις στην οσφυική περιοχή του παιδιού.

  • Αναπτύσσεται και ψηλώνει γρήγορα, αλλά νιώθει πόνο στα γόνατα.

Η ανάπτυξη των παιδιών και η απότομη απόκτηση ύψους, προκαλεί πόνο στα γόνατα, στις κνήμες και στις πρόσθιες περιοχές των μηρών ειδικά κατά την έντονη δραστηριότητα όπως η άσκηση.

  • Παρατηρώ ότι έχει κύρτωση στη σπονδυλική του στήλη.

Τα πρώτα σημάδια της κύφωσης στο παιδί που μπορείτε να παρατηρήσετε είναι το καμπούριασμα, η χαλαρή στάση της πλάτης με τους ώμους προς τα μπροστά και η πρόσθια προβολή του κεφαλιού. Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς είναι ότι η κύφωση επηρεάζει όλη την ανατομική σωματική αλυσίδα του παιδιού.

  • Τα παπούτσια του παιδιού μου παρουσίαζουν φθορές στο εσωτερικό μέρος της σόλας.

Eάν το παιδί σας περπατάει προς το εσωτερικό των ποδιών του και όχι με όλο του το πέλμα και τα παπούτσια του μοιάζουν να έχουν φθαρεί πολύ περισσότερο απο την έσω πλευρά, τότε πρόκειται για μια κλασσική περίπτωση υπερπρηνισμού. Τα παιδιά πού έχουν υπερπρηνισμό τείνουν να έχουν πιο συχνούς τραυματισμούς καθώς δεν κατανέμεται σωστά στο πέλμα ο αντίκτυπος των προσκρούσεων.

 

 ΑΝΑΤΟΜΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΠΑΤΟΙ

Οι ανατομικοί παιδικοί πάτοι με το ειδικό διαπνέον eco – friendly αφρώδες υλικό Ortholite, παρέχουν υψηλή αντικραδασμική προστασία και φροντίδα στα πόδια, μειώνοντας την πίεση και την κούραση  που προκαλείται απο το περπάτημα και τις καθημερινές δραστηριότητες στα πέλματα, χαρίζοντας άνεση, καλύτερη εφαρμογή σε όλα τα παπούτσια και διατήρηση της σωστής  φυσιολογίας του ποδιού.

Βοηθούν ακόμη τα ποδαράκια τους να έχουν μια ομαλή ανάπτυξη με ιδιαίτερη φροντίδα στη ποδική καμάρα και τα προστατεύουν απο την ανάπτυξη ορθοπεδικών προβλημάτων στο μέλλον.

  • Τι γίνεται όμως με τον ιδρώτα των ποδιών; Και πως διατηρούμε το κλειστό περιβάλλον του παπουτσιού καθαρό και υγιεινό;

Όπως οι μασχάλες μας έτσι και τα πόδια μας εχουν τους περισσότερους ιδρωτοποιούς αδένες. Ημερήσια παράγουμε μισό λίτρο ιδρώτα υπο κανονικές συνθήκες ενώ όταν εμπλέκεται αθλητική δραστηριότητα η παραγωγή ιδρώτα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Στα παιδιά είναι δύο φορές περισσότερη από των ενηλίκων λόγω εντόνοτερης κινητικότητας ενώ στους εφήβους από 11 μέχρι και 18 χρονών όπου αλλάζουν τα επίπεδα ορμονών, η εφίδρωση τείνει να είναι πιο συχνή και με χαρακτηριστική μυρωδιά.
ανατομικοί πάτοι

 

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΠΑΤΟΙ
Η σωστή υγιείνη και φροντίδα ξεκινάει και απο τα πόδια!

Οι αρωματικοί παιδικοί πάτοι Christou1910 εμπλουτισμένοι με βιολογικά αιθέρια έλαια έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν τις παραπάνω παιδικές και εφηβικές καθημερινές ανάγκες παρέχοντας  φυσική αποσμητική + αντιιδρωτική δράση.

Με κύρια ενεργά συστατικά την Μέντα: δροσερή/αντιιδρωτική λόγω υψηλής συγκέντρωσης σε  μενθόλη, το Tea Tree: με ισχυρή αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιακή δράση λόγω μεγάλης συγκέντρωσης σε α- τερπινεόλη και τέλος τον μοναδικό συνδυασμό εσπεριδοειδών: περγαμόντο, κόκκινο grapefruit, μανταρίνι, λιτσέα και λεμόνι ο οποίος προσδίδει μια φυσική αποσμητική δράση με καθαριστικούς παράγοντες.

Τα δραστικά αρωματικά μόρια των φυσικών εκχυλισμάτων απελευθερώνονται σταδιακά σε κάθε βήμα δημιουργώντας  εσωτερικά στο παπούτσι ένα βιώσιμο,υγιεινό κλίμα με σταθερή  θερμοκρασία, χωρίς ιδρώτα που διαρκεί, δίνοντας έτσι την απόλυτη λύση στο καθημερινό πρόβλημα κακοσμίας των ποδιών.

Ταυτόχρονα η φυσική επίστρωση λάτεξ χαρίζει προηγμένη άνεση και ενδυνάμωση του φυσικού μοτίβου βαδίσματος, αποτρέποντας την δημιουργία φουσκάλων και σκασίματος του δέρματος από τις τριβές


Και επειδή ό,τι απευθύνεται στα παιδιά πρέπει να εξάπτει τη ζωηρή φαντασία τους, οι παιδικοί πάτοι Christou1910 έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την πολυβραβευμένη Γαλλοκαναδή εικονογράφο και συγγραφέα  Elise Gravel.

Τα φανταστικά Monsters βρίσκουν μια θέση σε κάθε παιδικό μυαλό, αντανακλούν αυτοπεποίθηση( κάθε παιδί είναι ξεχωριστό ) και ντύνουν προστατευτικά κάθε παιδικό παπούτσι, ώστε οι φίλοι μας να απολαμβάνουν ένα ξέγνοιαστο βάδισμα με εκπαιδευτικό, ανατομικό αλλά και διασκεδαστικό χαρακτήρα!

 

Με την κάθε αγορά ανατομικού ή αρωματικού παιδικού πάτου, ΔΩΡΟ ένα συλλεκτικό tie dye μπρελόκ fidget toy!

Τα fidget toys δεν είναι απλά ένα παιχνίδι. Σύμφωνα με έρευνες, συμβάλλουν στη συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη του παιδιού.
Βοηθούν:
α) στην αποφυγή απόσπασης της προσοχής
β) στην διαχείριση του άγχους, νευρικότητας
γ) στην βελτιστοποιήση της εστίασης

Την παιδική φροντίδα ποδιού Christou1910 θα την βρείτε σε φυσικά σημεία πώλησης σε ολόκληρη την χώρα.
Αναζητήστε τη στα παρακάτω καταστήματα:

 

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης γράφοντας τη διεύθυνση σας ΕΔΩ

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο