Τα πόδια των παιδιών κρύβουν..εκπλήξεις!

Mαμά & Παιδί

παιδικά πόδια ζωγραφιές

Τα ποδαράκια των παιδιών κάνουν τόσα πολλά κάθε μέρα, μέσα στα παπούτσια ή ξυπόλυτα, αλλά οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν ελάχιστα για αυτά τα… θαυματουργά άκρα! Για να δούμε τι ξέρετε και τι όχι.  Σίγουρα θα υπάρχει κάτι που θα σας εκπλήξει και πολύ περισσότερο κάτι που θα σας προβληματίσει για τον έλεγχο της υγείας των ποδιών των παιδιών σας!

Το 1/4 των οστών του σώματός τους είναι στο κάτω μέρος των ποδιών τους

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 206 οστά και 52 από αυτά βρίσκονται στα πόδια (26 οστά σε κάθε πόδι). Εκτός από τα 26 οστά, κάθε πόδι έχει 33 αρθρώσεις και πάνω από 100 μύες, συνδέσμους και τένοντες. Τα οστά των μωρών συνεχίζουν να αναπτύσσονται μέχρι να γίνουν έφηβοι. Γι΄ αυτό τα περισσότερα παιδάκια έχουν επίπεδες πατούσες, καθώς τα πόδια τους συνεχίζουν να είναι εύπλαστα. Τα πέλματά τους έχουν, επίσης, ένα στρώμα λίπους στην καμάρα.

Δεν έχουν όλα τα δάχτυλά τους τον ίδιο αριθμό οστών

Ακόμα κι αν ονομάζεται “μεγάλο” δάχτυλο, έχει μόνο δύο οστά! Τα άλλα δάχτυλα των ποδιών τους, μέχρι το μικρότερο, έχουν τρία οστά, που τα λέμε φάλαγγες.

Στις πατούσες τους καταλήγουν περίπου 8.000 νεύρα

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί γαργαλιούνται στα πόδια τους τόσο εύκολα; Επειδή έχουν σχεδόν 8.000 νεύρα, με πολλές νευρικές απολήξεις κοντά στην επιφάνεια του δέρματος!

Τα πόδια τους έχουν την ταχύτερη ανάπτυξη τα πρώτα 3 χρόνια τους

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει κάποιον γονιό να λέει πως το παιδί του χρειάζεται καινούργια παπούτσια κάθε δεύτερη μέρα! Αν και αυτό είναι λίγο υπερβολικό, τα πόδια των παιδιών μεγαλώνουν απίστευτα γρήγορα, ειδικά κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Η ανάπτυξή τους προχωράει κάπως έτσι:

  • Μέχρι του 12 πρώτους μήνες, τα πόδια αυξάνονται κατά πέντε μεγέθη
  • Από 12 έως 24 μήνες, αυξάνονται κατά δύο μεγέθη
  • Από 24 έως 36 μήνες, αυξάνονται ακόμη κατά δύο μεγέθη

Αυτό σημαίνει ότι τα πόδια τους μεγαλώνουν εννέα μεγέθη μόνο στα τρία πρώτα χρόνια τους. Μόλις γίνουν 4 χρονών, το μέγεθος των παπουτσιών τους δεν αλλάζει περισσότερο από μία φορά κάθε 8 έως 12 μήνες.

παιδιά-πόδια

Τα νύχια των ποδιών τους μεγαλώνουν πιο αργά από τα νύχια των χεριών τους

Τα νύχια των ποδιών τους μεγαλώνουν περίπου 1 χιλιοστό κάθε μήνα, ενώ τα νύχια των χεριών τους μεγαλώνουν περίπου τρεις φορές πιο γρήγορα. Έτσι τα νύχια των ποδιών είναι πιο παχιά από τα νύχια των χεριών, αφού τα κύτταρα έχουν χρόνο να συσσωρεύονται και να πυκνώνουν στα νύχια των ποδιών, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν τα κύτταρα στα νύχια των χεριών.

Τα πόδια τους ιδρώνουν και μυρίζουν πολύ

Ξέρετε γιατί τα πόδια τους ιδρώνουν τόσο πολύ; Επειδή κάθε πόδι έχει πάνω από 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες! Και αυτοί οι αδένες μπορούν να παράγουν ένα φλιτζάνι ιδρώτα κάθε μέρα. Μάλιστα, τα πόδια των παιδιών ιδρώνουν δύο φορές περισσότερο από τα πόδια των μεγάλων. Και όλος αυτός ο ιδρώτας είναι ο λόγος που τα παπούτσια τους χαλάνε γρηγορότερα από τα παπούτσια των μεγάλων. Το πρόβλημα μεγαλώνει όταν τα παιδιά φορούν το ίδιο ζευγάρι παπούτσια κάθε μέρα.

Εκτός του ότι ιδρώνουν, τα πόδια τους συχνά μυρίζουν. Γιατί άραγε; Τα βακτήρια λατρεύουν να κατοικούν στα ζεστά και ιδρωμένα πόδια. Στη συνέχεια, πληθαίνουν και κατοικούν όλα μαζί σε μεγάλες γειτονιές, στις αποικίες των βακτηρίων όπως τις λένε. Εκεί τα βακτήρια ζουν μέσα στα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τρέφονται με τις λιπαρές ουσίες του ποδιού. Η “κακή” διατροφή των βακτηρίων τα κάνει να παράγουν οξέα, που μυρίζουν άσχημα.

Τα πόδια τους δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις από τα πόδια των μεγάλων

παιδί-ανατομία-ποδόσφαιρο

Κατά μέσο όρο τα πόδια των παιδιών δέχονται πιέσεις 3 φορές περισσότερο από έναν ενήλικα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παιδιά είναι πιο δραστήρια από τους ενήλικες και επειδή ασχολούνται με δραστηριότητες που απαιτούν πολλή κίνηση.

Συνεπώς, τα πόδια των παιδιών μεγαλώνουν γρήγορα, ταλαιπωρούνται πολύ, ιδρώνουν και μυρίζουν. Βασικό μέλημα των γονιών είναι η διατήρηση υγιεινής και η σωστή φροντίδα των ποδιών των παιδιών τους ώστε να έχουν την φρεσκάδα και άνεση που χρειάζονται κατά την βάδιση, το παιχνίδι και την άθλησή τους. Αν το παιδί “πατάει” σωστά μέσα στα παπούτσια του, θα έχει υγιή πόδια σε όλη τη ζωή του!

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς για την διατήρηση της υγείας των ποδιών των παιδιών τους

Τα περισσότερα μέτρα υγείας των ποδιών είναι γνωστά σε όλους τους γονείς: καθημερινό σχολαστικό πλύσιμο, παπούτσια στο μέγεθος του ποδιού, παπούτσια ποιοτικά που δεν μυρίζουν, παπούτσια από φυσικό και εύκαμπτο υλικό που αναπνέει, παπούτσια με ανατομικό πέλμα που απορροφάει τους κραδασμούς.

Ωστόσο, ακόμη κι αν ακολουθούν όλους τους κανόνες και παίρνουν τα σωστά μέτρα, υπάρχει μια βασική λεπτομέρεια που συμπληρώνει όλο το “πακέτο” υγιεινής των ποδιών. Μάλιστα κάποιες φορές γίνεται το απαραίτητο αξεσουάρ των παιδικών παπουτσιών για καλύτερη  εφαρμογή, άνεση στο βάδισμα και την άθληση, καθώς και προστασία από μύκητες χάρη στα βιολογικά αιθέρια έλαια με τα υπέροχα αρώματα που είναι εμποτισμένο! Το αξεσουάρ αυτό είναι οι μοναδικοί, αρωματικοί παιδικοί πάτοι Christou 1910.

 Αρωματικοί πάτοι 5,94€ 

SHOP

Shop the story by Christou 1910

Αν τα πόδια των παιδιών είναι υγιή, όταν μεγαλώσουν μπορούν να περπατήσουν όλο τον κόσμο 4 φορές! Εάν κάποιος περπατάει περίπου 8.000 βήματα την ημέρα και ζει μια μέση διάρκεια ζωής, θα περπατήσει πάνω από 100.000 μίλια σε όλη του τη ζωή. Αυτό είναι αρκετό για να περιηγηθεί τον κόσμο τέσσερις φορές!

Αρωματικοί παιδικοί πάτοι Christou 1910 παντός καιρού και δραστηριότητας!

Είναι must για τους γονείς και fashion trend για τα παιδιά!

Τα παιδιά λατρεύουν να τους φορούν έξω από το σπίτι, ανεξάρτητα από καιρό. Χειμώνα, καλοκαίρι, με βροχή, με ήλιο, με ζέστη ή κρύο, τρελαίνονται να τρέχουν, να παίζουν, να περπατάνε, μοιράζοντας με τα MONSTERS και τα ANIMALS (σχεδιασμένα από την πολυβραβευμένη Γαλλοκαναδή εικονογράφο και συγγραφέα Elise Gravel) απίστευτες εμπειρίες, παιχνίδι και διασκέδαση.

Οι γονείς τους επιλέγουν γιατί είναι κατασκευασμένοι από υψηλής ποιότητας φυσικό, αναπνέον και απορροφητικό υλικό, προστατεύουν τα πόδια των παιδιών τους από μύκητες και “χτυπήματα” με το έδαφος, τους δίνουν την άνεση που χρειάζονται στην καθημερινή τους κίνηση και διατηρούν τα πόδια τους στεγνά από ιδρώτα και αρωματισμένα για πολλές ώρες. Υπάρχει καλύτερη “επένδυση” από αυτή για τα παιδικά παπούτσια;

Ενημερωθείτε για όλα τα παιδικά αξεσουάρ υγείας ΕΔΩ

botanical + soft πάτοι

 

pinΘέλετε να τα δείτε από κοντά;
Βρείτε τα παιδικά αξεσουάρ υγείας Christou1910 σε φυσικά σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα!
Πιο συγκεκριμένα:
Στο Attica, Department stores στο παιδικό shoe corner
Στα καταστήματα παιδικών ρούχων DPAM
Στα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport
Στο Ηondos Center
Σε επιλεγμένους χώρους Υγείας και Φαρμακεία
Και φυσικά στα παρακάτω SuperMarket:
ΑΒ Βασιλόπουλος, Μασούτης, Σκλαβενίτης, Θανόπουλος, Mymarket.

Βρείτε το κοντινότερο σημείο πώλησης γράφοντας τη διεύθυνση σας ΕΔΩ

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο