Μήπως το παιδάκι σας έχει παιδική πλατυποδία;

Mαμά & Παιδί

Αγαπητοί μας γονείς, είμαστε σίγουροι πως θυμάστε “σαν τώρα” την πρώτη φορά που κοιτάξατε τα μικρά πατουσάκια του μωρού σας. Αυτά τα τοσοδούλια πατουσάκια που αρχίζουν δειλά-δειλά να περπατούν κι έπειτα πριν καν το καταλάβουμε, από παιδικά πατουσάκια γίνονται… μεγαλύτερα εφηβικά πατουσάκια.

Έτσι, σαν γονείς που ανησυχείτε για κάθε τους βήμα, εύλογα αναρωτιέστε τι είναι η πλατυποδία και τί μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε πως η ανάπτυξη του πέλματος του παιδιού σας δεν θα επηρεαστεί.

Τι είναι η πλατυποδία;

Η πλατυποδία είναι ένα σύνηθες ανατομικό πρόβλημα. Εκτιμάται πως ένα ποσοστό 10% περίπου των παιδιών παρουσιάζουν πλατυποδία και στην ενήλικη ζωή τους. Σύμφωνα με αναδρομικές έρευνες (retrospective studies), η γένεση μυοσκελετικών πόνων συνδέεται με την πλατυποδία και την ανισοσκελία. Σε μια εποχή που το 75-91% του συνολικού πληθυσμού υποφέρει από μυοσκελετικά προβλήματα στη μέση, στα γόνατα, στο ισχίο και στα πόδια.

Τι προκαλεί η πλατυποδία

Η απουσία της φυσιολογικής καμπύλης (καμάρα ποδιού) είναι ο βασικός λόγος για να πατούν τα παιδιά «προς τα μέσα». Το πάτημα αυτό συνεπώς, αλλάζει τη θέση του ισχίου και ολόκληρης της στήριξης του παιδιού.

Αν και στις μικρότερες ηλικίες δεν παρατηρούνται συνήθως συμπτώματα, όπως πόνου στα πόδια, με την ανάπτυξη του παιδιού είναι πιθανό να δημιουργηθούν άλλα προβλήματα στα γόνατα, στα ισχία όπως και στη μέση.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Είναι αρκετά σημαντικό να βοηθηθεί το εύπλαστο πόδι του παιδιού να σχηματίσει την ποδική καμάρα.

Ένας απλός τρόπος είναι η χρήση μιας βάσης στήριξης, δηλαδή ενός ανατομικού παιδικού πάτου ο οποίος βοηθά τη σωστή ανάπτυξη των ποδιών.

Οι παιδικοί ανατομικοί πάτοι τοποθετούνται στα παπούτσια διασφαλίζοντας τη σωστή στήριξη και την ομαλή ανάπτυξη του πέλματος.

Οι ανατομικοί πάτοι της Christou 1910

Οι ανατομικοί πάτοι για παιδιά είναι δίπλα σε κάθε τους βήμα, ώστε να βοηθήσουν τα ποδαράκια τους να έχουν ομαλή ανάπτυξη και σωστή στήριξη από μικρή ηλικία. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πατάκι που βοηθάει το σχηματισμό της ποδικής καμάρας – υπεύθυνη για τη μελλοντική ισορροπία τους, τη σωστή ευθυγράμμιση του σκελετού και κατ’ επέκταση της σπονδυλικής στήλης.

Τα τερατάκια της Elise Gravel

πλτ. 9,77€

SHOP NOW

Θέλοντας να τραβήξουμε την προσοχή μικρών και μεγάλων και να βάλουμε τη φροντίδα της ομαλής ανάπτυξης του παιδικού ποδιού στο προσκήνιο, ζητήσαμε από τη Γαλλο-Καναδή εικονογράφο και συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Elise Gravel, να μας δανείσει κάποιους χαρακτήρες τις και έτσι δημιουργήσαμε τη σειρά ανατομικών πάτων Monsters!

Η ζωηρή φαντασία των παιδιών εξάπτεται από μαγικούς κόσμους, υπερήρωες και φανταστικά τερατάκια! Βρήκαμε, λοιπόν, μια θέση γι’ αυτά τα φανταστικά πλάσματα μέσα στα παπούτσια τους, έτσι ώστε οι μικροί μας φίλοι να απολαμβάνουν ενα ξέγνοιαστο βάδισμα με εκπαιδευτικό, ανατομικό, αλλά και διασκεδαστικό χαρακτήρα.

Με αφρώδες υλικό και ανοιχτούς πόρους που αφήνουν τον πάτο να αναπνέει, οι παιδικοί πάτοι της Christou 1910 στηρίζουν την ποδική καμάρα καθώς μεγαλώνει και διαμορφώνουν τα παιδικά βηματάκια από την τρυφερή ηλικία των 2 χρονών μέχρι τους μικρούς, πια, προ-εφήβους μας!

Με ανατομική σχεδίαση, τους χαρίζουν όλη τη σταθερότητα που χρειάζονται και τα προστατεύουν από τραυματισμούς, πλατυποδία και την ανάπτυξη ορθοπεδικών προβλημάτων στο μέλλον. Ταυτόχρονα, απορροφούν τους κραδασμούς, προκειμένου να τρέχουν και να παίζουν ξέγνοιαστα, χωρίς να κουράζονται και να πονάνε!

                                                                                                                                                        πλτ. 9,77€

                                                                                                                                                      SHOP NOW

kids anatomic insoles

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο