Valentine’s Day: Πρώτα, η αγάπη για τον εαυτό μας!

Editorial

Το να αγαπήσεις τον εαυτό σου είναι η αρχή ενός έρωτα που θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή.  Όσκαρ Ουάιλντ

Η γιορτή των ερωτευμένων, πολλές φορές προκαλεί εκνευρισμό και αμηχανία ανάμεσα σε singles και μη για την εκβιασμένη απόδειξη μιας  ερωτικής ζωής, ένα φτιασιδωμένο τεκμήριο ευτυχίας με εμπορική χροιά, ίσως αντί απλά να μας ενοχλεί να μπορέσουμε να το κάνουμε να λειτουργήσει υπέρ μας!

Πώς; Την μέρα που λατρεύουμε να μισούμε ας μάθουμε ν’αγαπάμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας, χωρίς όρους, και να τον φροντίζουμε!

Πιθανόν όλα αυτά ν’ακούγονται τετριμμένα και κλισέ, όμως αν βάλουμε στην άκρη τις καρδούλες και τα lovebirds, ίσως μπορέσουμε να βρούμε κάποιο νόημα. Και δεν εννοούμε την απλή ναρκισσιστική αυτολατρεία στον καθρέφτη, αλλά μια πιο ουσιαστική διεργασία ανακάλυψης του εαυτού μας που ξεκινά από απλές, καθημερινές κινήσεις.

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου υποτίθεται ότι μας πλημμυρίζει με αισθήματα τρυφερότητας και αγάπης. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν, πότε ήταν η τελευταία φορά που δείξαμε επιείκεια στον εαυτό μας; Που σκεφτήκαμε ένα, δυο ενθαρρυντικά λόγια για να ξεπεράσουμε μια δύσκολη στιγμή;  Πάντα έχουμε στην άκρη του μυαλού μας πρόχειρη μια σκληρή επίπληξη για εκείνη την ατασθαλία στο φαγητό που φαίνεται στη ζυγαριά μας, για την αναβλητικότητα μας, για την αδυναμία μας να ανταποκριθούμε σ’ένα τέλειο στερεότυπο.

Η επικριτικότητα προς εμάς τους ίδιους είναι δυστυχώς ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Ας πάρουμε λοιπόν την «γλυκανάλατη» για πολλούς αφορμή της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου, για να απευθυνθούμε με περισσότερη ευγένεια, συμπόνοια και καλοσύνη στον εαυτό μας, βάζοντας στην άκρη τα επίπλαστα κριτήρια που δεν πληρούμε!

Είμαστε αρκετοί έτσι, όπως είμαστε! Και αξίζουμε την εκτίμηση και τον σεβασμό των συνανθρώπων μας. Όλοι μας έχουμε κάτι μοναδικό, κι όσο παράξενοι, ιδιότροποι και ατελείς κι αν πιστεύουμε ότι είμαστε, ακόμη και γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε μοναδικοί!

Ξεκινήστε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με μια πρακτική self-love, γεμίστε με μια μεγάλη κατάφαση και αποδοχή για τον εαυτό σας!  Κι αυτό γιατί δεν θα μπορέσετε ποτέ να δώσετε στους άλλους αυτό που δεν έχετε. Αν θέλετε να δώσετε αγάπη σε κάποιον άλλον που έχει πραγματική σημασία για’σας, πρέπει πρώτα να εφοδιαστείτε με πολλή αγάπη και δύναμη για τον εαυτό σας.

 

image credits: pinterest.com

 

Ξυπνώντας το πρωί, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι ένα θετικό στοιχείο του χαρακτήρα σας, που πιστεύετε πραγματικά. Αν όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη εστιάζετε μόνο στις ατέλειες, τότε θυμηθείτε το μεγαλύτερο σας ατού, το βλέμμα σας, το χαμόγελό σας, τα μαλλιά σας, το περπάτημα σας, κάτι που δεν μπορεί να μιμηθεί κανείς! Βρείτε ένα προσωπικό μάντρα που σας εμπνέει και κρατήστε το σαν εσωτερικό φυλαχτό, για κάθε φορά που κάτι σας ρίχνει ψυχολογικά!

 

valentine's day tips
image credits: fitscene.us

 

Κρατήστε ένα μικρό σημειωματάριο με προσωπικές σκέψεις και προβληματισμούς της καθημερινότητας. Περνώντας τα λόγια σας στο χαρτί, θα σταματήσετε λίγο και θα σκεφτείτε. Η εσωτερική σας φωνή είναι σύμμαχος ή πολέμιος; Εάν η απάντηση είναι το δεύτερο, τότε θα χρειαστεί ν’αντιμετωπίσετε αυτή την προδιάθεση. Ίσως πείτε ότι είναι απλά ένα σημάδι τελειομανίας, όμως αθροιστικά βάζετε συνεχώς εμπόδια στην αυτοεκτίμησή σας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε ένα «έργο σε εξέλιξη», συνεχώς μαθαίνουμε και βρίσκουμε τρόπους για να εξελισσόμαστε και ν’ αποβάλλουμε λανθασμένες πεποιθήσεις και συμπεριφορές. Οπότε χαλαρώστε και αποδεχτείτε τις προκλήσεις χωρίς να τα βάζετε για άλλη μια φορά με τον εαυτό σας!

Βρείτε χρόνο για να βελτιώσετε ό,τι σας ενοχλεί, επιλέγοντας κάποια ευεργετική διέξοδο για ν’αποβάλλετε το στρες και να ενισχύσετε το σώμα σας. Yoga, περπάτημα, τρέξιμο, χορός, οποιαδήποτε μορφή κίνησης θα σας γεμίσει με χάρη, ενέργεια και περισσότερη αυτοπεποίθηση για την εικόνα σας!

Είναι σημαντικό να νοηματοδοτήσουμε εμείς οι ίδιοι τη ζωή μας, να βρούμε ποιοτικό χρόνο για’ μας, ν’ανακαλύψουμε και ν’απολαύσουμε αυτά που μας δίνουν πραγματική ευχαρίστηση. Μια βόλτα, ένα βιβλίο, μια μουσική που μας εμπνέει, εκείνη η καινούρια ταινία που κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται να δει, μπορεί να είναι η στιγμή για να περάσουμε καλά και μόνοι μας γιατί πολύ απλά κάναμε κάτι που μας ευχαριστεί. Δεν είναι εγωιστικό να βάζεις σε προτεραιότητα την προσωπική σου ισορροπία. Μάθετε από την αρχή την καρδιά σας να χτυπά από ενθουσιασμό μικρού παιδιού, με τα μικροπράγματα που σας κάνουν χαρούμενους.

 

Χτίζοντας τον καλύτερο σας εαυτό, σχηματίζοντας το πιο αληθινό σας χαμόγελο θα βρείτε την ουσία των πραγμάτων και θα μάθετε ν’αναζητάτε αυτό που προσφέρει ολοκλήρωση για’σας και μέσα από μια σχέση. Πάντα όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε να κάνουμε δουλειά με τον εαυτό μας για να είμαστε αυθύπαρκτα ευτυχισμένοι, πλήρεις και υγιείς!

 

 Shop Some Self Love Εδώ
christou1910 logo

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο