Μήπως η πανδημία, διαλύει τις πλάτες μας;

Μη κατηγοριοποιημένο

Είσαι όλη μέρα σκυμμένος πάνω απο το κινητό ή το tablet; Scrollάρεις διαρκώς ή βρίσκεσαι με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή; Αν έχεις απαντήσει θετικά σε κάποια από τις παραπάνω ερωτήσεις, σίγουρα θα έχεις αισθανθεί και έναν ενοχλητικό πόνο στον αυχένα, έντονο πονοκέφαλο και δυσφορία στη πλάτη… Το «σύνδρομο tech neck» προκαλείται απο την εκτεταμμένη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών καθώς η θέση κάμψης που παίρνει ο αυχένας  κουράζει και επιβαρύνει τους μύς στην ανώτερη θωρακική.
στάση σώματος στον υπολογιστή                                                                            Image credits: Paul Rogers

Συμπτώματα του σύνδρομου Tech – neck :

Τα άτομα που βιώνουν το σύνδρομο tech neck εμφανίζουν συνήθως :

Κακή στάση σώματος και πρόσθια στάση της κεφαλής

– Συχνούς πονοκεφάλους

-΄Εντονο πόνο στον αυχένα και στους ώμους

– Δυσκολία στη κίνηση

– Μυικές συσπάσεις

Πρόληψη

Τα καλά νέα είναι οτι το «αυχενικό σύνδρομο του κινητού» μπορεί να προληφθεί αλλα και να αντιμετωπιστεί. Η καλύτερη άλλωστε «θεραπεία» για επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς που σχετίζονται με την τεχνολογία είναι η πρόληψη.

– Κάντε συχνά διαλείμματα απο τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών
– Τοποθετήστε την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού στην ίδια ευθεία με το επίπεδο των ματιών

Ασκήσεις για το γραφείο ώστε να προστατευτείτε απο το σύνδρομο tech neck :

Οπίσθια θέση κεφαλής (Chin tuck) : H άσκηση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε όρθια είτε σε καθιστή θέση. Κοιτάζοντας ευθεία, τοποθετείτε δύο δάκτυλα στο πιγούνι και κάνετε μια οπίσθια κίνηση της κεφαλής , κρατώντας ευθυγραμμισμένο το πιγούνι.
άσκηση για σωστή στάση σώματος

Stretching λαιμού (neck stretch): Κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις με το κεφάλι σας, ανά 1 ώρα το οποίο θα αποφορτίσει άμεσα απο την πίεση που έχει συγκεντρωθεί στη περιοχή του αυχένα.
άσκηση για σωστή στάση σώματος

Ακόμα όμως και αν δεν προλαβαίνεις να κάνεις τις παραπάνω ασκήσεις, ο Ιμάντας πλάτης για Ενήλικες και Εφήβους αποτελεί το must-have αξεσουάρ για το γραφείο.
Η επίδεση αποτελεί την πιο αποτελεσματική, άμεση, μη επεμβατική συνθήκη αντιμετώπισης/ πρόληψης τραυματισμών, πόνου, θλάσης, φλεγμονής. Η #Christou1910 με πολυετή εμπειρία στον χώρο της υγείας, σχεδίασε ειδικά για αυτή την συνθήκη έναν καινότομο επίδεσμο απο ελαστικά νήματα υψηλών προδιαγραφών που υπενθυμίζει «ευγενικά» στο σώμα να στέκεται, να κάθεται και να περπατάει σωστά.
Tριάντα λεπτά με μία ώρα την ημέρα είναι αρκετά για να νιώσετε τη διαφορά, να επανακτήσετε την σωστή στάση σώματος αλλα και για να αποτελέσει μια καλή συνήθεια για το σώμα σας, ώστε να στέκεστε, περπατάτε και κάθεστε σωστα.

ιμάντας πλάτης για ενήλικες και εφήβους ιμάντας πλάτης για ενήλικες και εφήβους

Ιμάντας πλάτης για τη σωστή στάση του σώματος 
14,95€
SHOP NOW

Παρα λοιπόν τους φρενήρεις ρυθμούς και τις απεριόριστες ώρες που είμαστε «συνδεδεμένοι», δεν χρειάζεται να απαρνηθούμε ούτε την τεχνολογία ούτε φυσικά να παραμελήσουμε και τις ανάγκες μας. Η εποχή του self – care είναι εδώ και μας καλεί να φροντίσουμε τον εαυτό μας και την συνολική μας υγεία!

A NATURAL BODY FIX


ιμάντας πλάτης για ενήλικες και εφήβους

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο